Over Skeifúr

Betekenis Bedrijfsnaam

Skeifur is het ijslandsewoord voor hoefijzer. Iedere letter van Skeifúr heeft zijn eigen betekenis.

  • De S  in Skeifúr staat voor Serieus. 
  • De K staat voor Kritisch. 
  • De E staat voor Enthousiast.
  • De I staat voor Idealistisch. 
  • De F staat voor Fantasievol. Skeifúr is heel erg creatief. Als hoefsmid dien je dit ook te zijn. Geen een paard is namelijk hetzelfde. Kijken denken doen is dan ook wel een van de motto’s van Skeifúr.
  • De Ú staat voor U en Uw paard. Skeifúr is opgericht om paarden te helpen en hun eigenaren tevreden te maken. Als mensen inzien dat de hoeven, naast de vitale functies, het belangrijkste onderdeel van het paardenlichaam zijn, zullen ze meer oog gaan krijgen voor goed hoefbeslag. Een Engels gezegde: No feet, no horse!!
  • De R staat voor Respectvol. Zonder respect geen bedrijf. We gaan om met mens en dier. De zorg bieden die een dier nodig heeft, is waar ik voor sta!

Werkregio

Ik ben woonachtig in de plaats Oirschot. Mijn werkgebied is dan ook als hoefsmid regio Eindhoven.
Voor het IJslandse paard rijd ik graag een blokje om en kom dan ook in de regio's Amersfoort, Arnhem, Breda, Eindhoven, s'-Hertogenbosch, Nijmegen, Tilburg, Utrecht, Venray. Dit zijn enkele grote plaatsen waar ik meerdere klanten in de buurt heb, informeer gerust of ik ook in jouw regio kom.

Werkzaamheden

Bekappen en beslaan van pony's, paarden en ezels.

Sinds 2018 ben ik fulltime hoefsmid. In deze jaren zijn er diverse werkzaamheden aanbod gekomen. Van normaal beslag tot speciaal. Van Shires bekappen tot mini pony's. Van Dravers tot IJslanders.
Die laatste groep is dan ook mijn passie en specialiteit geworden. Ik ben dan ook fulltime hoefsmid voor het IJslandse paard.